Enter your keyword

Цього чоловiка жiнка поважає як героя

- О боже невже таке може бути??? Тужусь разом зі своєю дружиною... на щоках у мене набухають артерії... очі червоніють... (ще трохи, і я «народив би» разом з нею в прямому сенсі... але мене врятували прекрасні фахівці... (iз розповiдi тата, який готувався до пологiв))

Спільні пологи або їх ще називають партнерськими — це пологи, коли чоловік приймає участь в народжені своєї дитини. Такі випадки мають місце не тільки в пологових будинках столиці та великих міст, а і в Чигиринському районі.

За словами спеціалістів МОЗ, партнерські пологи зменшують ризики, які виникають під час пологів, як для матері, так і для дитини. Такі пологи впливають і на здоров’я матері, і на профілактику ускладнень у післяпологовому періоді, і, звісно, на стан і здоров’я новонародженої дитини.
Підтримка в пологах зменшує необхідність використання будь-яких препаратів, а це також впливає і на стан новонародженої дитини.


Про те, як вiдбуваються партнерські пологи у казацкому краю я розпитала у районного лікаря-гінеколога Чигиринського району Сулійменко Ніни Михайлівни (на фото).

- Ніно Михайлівно, чому Ви радите нарождувати парою?

- Під час пологів партнери допомагають жінкам: роблять знеболюючий масаж, підтримують спину, підбадьорюють між переймами. І потім, таке відчуття, що побачивши все це, який це нелегкий процес, чоловік починає по-іншому відноситися до своєї коханої. І тим паче до дитини.
Для нас, працівників, спільні пологи це також позитивний момент. Ми більш спокійні, що не виникне ніяких інсинуацій, легенд відносно поведінки та слів під час пологів.

- Як краще заохочувати чоловіків приймати участь у пологах?

- З нашого боку як ми можемо їх заохотити? Тільки через жінок. Кожного разу коли жінки приходить на прийом ми їм розказуємо про таку можливість як спільні пологи. Також акцентуємо їх увагу на тому, щоб їх чоловіки як найможна раніше долучалися до процесу пологів вже на етапі виношування. Тому радимо приходити на прийом до лікаря разом із чоловіками. Щоб вони могли почути бесіду між лікарем і жінкою та й самі могли ставити питання.

Також запрошуємо пари до спільних занять. Головна проблема майбутніх батьків — це підготовка їх до самих пологів. Не завжди вони мають час та бажання. Не завжди серьйозно сприймають цей підготовчий процес. Вважають що можна щось подивитися в інтернеті, почитати в книжках і цього буде достатньо. Звичайно, це не так.

- А скільки за цей рік у Вас було партнерських пологів?

- Я можу сказати точну цифру за 9 місяців — це 53 випадки (загальна кількість пологів — 77). І в порівнянні з минулим роком вони збільшилися.
Але треба зауважити, що партнери можуть бути різні і не обов'язково це тато. Народжують з мамами, сестрами, подружками, навіть із свекрухами.

- Чи є при жіночій консультації курси по підготовці до пологів?

- Так, ми маємо Школу відповідального батьківства. Там працює лікар — гінеколог Зеленько Павло Миколайович. Лекції та заняття проводяться згідно графіку, теми занять чередуються.

- Ніно Михайлівно, як Ви вважаєте, на якому етапі потрібно починати розповідати чоловікам про пологи?

- Взагалі про це треба починати ще зі школи, як елемент виховання учня як особистості. В нашому суспільстві виробився певний штамп, що з молоддю можна говорити тільки про снiд та попередження небажаної вагітності. Нічого подібного. Молодь зараз дуже змінилася і потребує більш різноманітнішої інформації.

- Чи були у Вас випадки коли чоловіки були присутні при народжені вже другої, третьої дитини?

- Так ми маємо такі родини з сіл Вітово та Рацево. Вони народжують вже восьму та десяту дитину. Ці родини дуже відповідально відносяться і до самої вагітності і до пологів.

- Що Ви порадили чоловікам, які зараз в очікуванні народження первістка?

- Сил і терпіння. І обов'язково приходити з жінками на пологи, звичайно якщо останні цього прагнуть.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Сторiнки

Читачiв (за весь час)

Сети

Пошук

Обратний звязок

Имя

Электронная почта *

Сообщение *

Популярне