Enter your keyword

Це щось фантастичне - Стратегичне планування для ОТГ


На фото результат від однієї з практичних вправ тренингу. Крупним планом Геннадій Андрійович (Мокрокалигірська ОТГ) у захваті ))
Я була під враженням від розповідей голів та співробітників вже створених об'єднаних громад. Вразило те, що при постановці одного з практичних завдань, перелічити проблеми, які є у громади, більшість присутніх відповіли, що давно навчилися це розглядати як складні питання, а не проблеми.  І тому складні питання, будь-якої складності,  можна вирішити.

Все ж таки зійшлися на тому, що одна проблема є у всіх. І це не гроші, як не дивно, а відсутність кваліфікованих кадрів!

Успіхів вже багато. Та багато чому ще треба навчитися.
Дуже дякую Любі Ропало за те, що таку складну тему вона так послідовно доступно, майже граючи, розповіла.


---------

З 6 годин знятих відеоматеріалів вибрала для відео самих цікавих та показових 5 хвилин. Дякую усім 😊
Відео:



Анотація цього відео:

Цікавий тренінг у Черкасах, який організував Прес-клуб реформ (м. Кропивницький) за підтримки «Фонду розвитку ЗМІ» Посольства США в Україні, за участі партнерів ГО «Академія стратегічних досліджень» (Черкаси) та Черкаської агенції регіонального розвитку зібрав представників місцевого самоврядування, журналістів та представники громадських організацій.

Загалом на зібранні були присутні представники семи об'єднаних територіальних громад Черкаської області: Селищенської, Білозірської, Набутівської, Тальнівської, Єрківської, Стеблівської та Мокрокалигірської ОТГ.

На цій зустрічі учасники змогли познайомитися, обмінятися контактами, а також обговорити сумісні труднощі. Цікаво було всім. І представникам від ОТГ, які створилися два роки тому, або минулоріч, і тим, хто тільки “народився”. Наприклад, в Селищенській та Шполянській ОТГ вибори відбулися 30 квітня 2017 року.

Тема тренінгу — стратегічне планування викликає чималий інтерес у керівників та працівників ОТГ. За словами менеджера зі стратегічного планування Асоціації регіонального розвитку Черкаської області Любові Ропало, яка виступила тренером, стратегічне планування є не тільки потужним інструментом розвитку громади, а й служить передумовою отримання технічної допомоги від держави і міжнародних донорів. І тому, всі учасники жваво приймали участь в усіх практичних аспектах тренінгу, а по завершені нагадали організаторам, що обов'язково зацікавлені в отриманні презентації, яку щойно прослухали.


 😊

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Сторiнки

Читачiв (за весь час)

Сети

Пошук

Обратний звязок

Имя

Электронная почта *

Сообщение *

Популярне